Perkhemahan amat mengembirakan dan dapat melihat keindahan kehidupan hutan flora dan fauna. Tapi ada juga seram tentang perkhemahan. Dimana pelajar- pelajar bercerita tentang hantu.

Buku ini mengisahkan tentang perkhemahan. KAlau main tengok tajuk dan terus buat andaian yang buku ini adalah satu lagi buku klise. Kau silap! Mana naj cari hantu yang buat mangsanya takut sampai nak terkencing dalam seluar dengan hanya melakukan selfie?

Setiap 5 kisah di dalam buku inidiakhiri dengan cara yang paling kita tak sangka. Buat kau rasa seperti naik roller coster sambil main teka teki dengan orang sebelah kau.

Dalam buku ini. Meena, shima dan mei tidak berkata apa-apa. Liya menceritakan tentang mantera. Permujaan mula berlaku. Tetapi pada mulanya mereka tidak percaya dengan mantera itu.

Akibat itu, mei hampir di cekek dengan hantu itu. Dia ingat kawannya tetapi bukan. Dia membaca mantera kedua. Makhluk itu hilang. Sebaik itu, mei menjerit dia terjumpa lia dan dua yang lain terbaring tidak bernyawa di lantai tandas.

Dari bedah siasatan, mereka meninggal dunia akibat serangan sakit jantung. Persoalan tertanya-tanya. Hanya mei yang tahu rahsia itu..

Pengajaran yang kita dapat perolehi ialah dimana kita jangan bermain pujaan memanggil hantu dan tidak percaya dengan makhluk halus. Mulut harus dijaga.

Ingat jangan main-main dengan mantera dan pujaan.. 

Semua Orang Adalah Pemenang!

Sertai Peraduan Ini

Baca syarat-syarat, cara menyertai & hadiah yang boleh dimenangi

Dapatkan buku-buku PTS, Komik-M, PTS Junior, Tunas Super, Blink Book, Blank Book di kedai-kedai buku berdekatan anda dan tulis reviu sekarang!