Certot

OMG! My Perfect Bodyguard

Hasil nukilan Naufal 5 B 4 years agoFiksyen 31

Nana seorang gadis yang amat gedik dan suka memilih pilihannya sendiri. Kini umurnya 20 tahun. Ayahnya Tan Sri Shafiq hendak merestukan pertunangannya dengan seorang lelaki dari kampung, tetapi Nana tidak mahu merestukan pertunangan dengannya kerana dia pemuda menggelikan.

“Papa, macam manapun  saya tak nak kahwin ataupun bertunang dengan seorang lelaki kampung. Manalah tahu dia akan ajak saya jual ikan kat pasar malam. Lagipun saya nak lelaki macam Tuan Anas Mikael. Kaya, hensem dan juga boleh belikan saya macam-macam, contohnya Prada, Cucci. Kalau kampung, apa dia bagi  saya, ikan and daging. Eii menggelikan betul kalau macam itu.

“Papa tak kisah. Papa akan merestukan juga pertunangan kamu dengannya, tak kisah kamu nak hina dia apa-apa menggelikan ke, tetap juga papa akan merestukan pertunangan kamu berdua juga.”

“Please papa, no!”

“Keputusan muktamad! You’ll get married!”

Papa ini betul-betul terlampau tak suka betul kahwin dengan budak kampung yang amat menjijikkan itu macam kera sana sini melompat.

*****

Pada hari ini, Nana dan seorang jejaka kampung akan bertemu janji di Secret Recipe.

“Ish… mana kera liar kampung itu? Lambat betul! Kata temu janji kat Secret Recipe pukul 9.00, tapi ini lebih masa. Dia tidak tahu masa itu emas? Kera liar ini memang betul-betul terlampau betul!”

“Sorry, saya lambat. Nama saya Fattah Aiman dan umur saya 22 dan berasal dari Kedah. Nice to meet you. What you name?”

“Oh, my name is Nana ilyana and i’m 20 years old and i live in Kuala Lumpur. Nice to meet you too.”

*****

Pada saat hendak balik, tiba-tiba Nana tidak perasan yang lori di hadapanya sudah rapat dan laju tiba-tiba.

“Nana, hati-hati!”

“Fattah are you okay? Tolong selamatkan dia. Dia kehilangan banyak darah di kepala. Please tolong dia?” Buat kali pertama Nana menangis kepada jejaka kampung sado itu.

“Doktor bagaimana keadaan Fattah? Dia kenapa?”

“Sebenarnya dia banyak kehilangan darah. Mungkin dia perlu cukup berehat buat sementara ini.”

Selepas itu mereka berkahwin dan hidup dengan aman damai.


Juga daripada penulis ini:

Cerita lain: