Certot

FACEGIRLS!

Hasil nukilan Syahkitty 7 years agoFiksyen 21

Dahulu penangan Facebook amat popular. Tapi, kini kita punya Facegirls! Hanya untuk perempuan. Special,okay! Haha, memang! Kemunculan Facegirls akan tiba.

  *****

Hanami minami, pencipta Facegirls yang dikenali sebagai Minanami dalam Facegirls. Ala-ala orang Jepun. Di sekolahnya tiada siapa tahu bahawa Hanami orang yang telah mencipta Facegirls. Malah, ada sebuah syarikat Girly Style mahu membeli ruangan di Facegirls untuk Girly Style. Hanami terima sahaja. Lagipun, sesiapa yang mahu membuat page khas perlu membayar. Tetapi syarikat itu mahu populariti maka dibelinya dengan harga tinggi.

Hanami digelar sebagai jutawan termuda di dunia yang berumur 13 tahun. Ilmu bapanya yang tahu menggunakan komputer diaplikasi Hanami. Pelajar perempuan pula sibuk bercakap tentang hal Facegirls. Hanami pula setiap hari mendapat duit yang bernilai satu juta ringgit.

Kiranani Haruki, teman rapat Hanami pula pengasas laman web HappyJ. Mereka berdua ini digelar J Girls yang bermaksud Japanese Girls. Mereka pula hanya tersenyum apabila disapa sebegitu kerana mereka berdua ada kacukan Jepun.

  *****

Kini, mereka berdua telah berjaya dan terkenal sebagai pencipta laman web popular. Mereka pula mempunyai dua karier. Hanami menjadi saintis manakala Kiranani bekerja sebagai CEO Syarikat Japan for Girls. Sekarang mereka berdua dinobatkan sebagai orang paling kaya di dunia.

                              

Juga daripada penulis ini:

Cerita lain: