Certot

Dear Future Daddy, Hero Ayah!

Hasil nukilan Naufal 5 B 3 years agoSuperhero 33

           

Hari ini, hari amat menyedihkan bagi aku kerana pemergian ayah yang baru sahaja meninggal dunia akibat ditembak di tempat kerjannya dan ibu berhasrat bagi mencari ayah yang baru bagi menjagaku.

 

Hari ini, ibu membawa pulang seorang lelaki yang bernama Arif yang menyuruh menjaga aku untuk satu hari sempena ibu yang sedang sibuk bekerja dengan urusannya kerjannya selepas ayah meninggal dunia.

 

“Encik Arif mengapa jaga saya? Selalunya saya akan dihantar ke taska oleh ibu. Mengapa Encik. Arif di sini? Boleh saya tahu?”

 

“Saya di sini kerana ibu awak yang suruh jaga. Jika ikutkan hati sepatutnya cuti duduk rumah dan tidur tetapi malang, ibu kamu suruh. Jadi saya hanya menjalankan misi sahaja. Kamu faham?”

 

Selepas itu, Hanisa ke ruang dapur untuk mengambil aiskrim kegemarannya iaitu coklat. Tiba-tiba seorang pengganas lelaki yang memegang senjata untuk membunuh Hanisah. Mujurlah Encik Arif menyelamatkannya di bawah katil yang agak sempit.

 

Hanisah melihat Encik Arif memakai baju superhero dan bercorak huruf I di baju birunya. Apakah maksudnya?

 

Tiba-tiba ibunya datang dan membawa Hanisah keluar menuju ke arah keretanya.

 

Mama bagaimana dengan Encik Arif? Dia sedang melawan penjahat dalam keadaaan kesakitan apa yang kita perlu lakukan dan saya tidak faham mengapa penjahat mahu menyerang tanpa kesalahan yang dilakukan kita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pada 90-an.

 

Ayah kamu Yusuf Sulaiman iaitu superY di Bandar Springxill yang tahun lamanya. Semasa waktu bank Springxill dirompak, ayah kamu dapat menangkap penjahat yang bernama Dumbledore.

 

Selepas beberapa minggu, Dumbledore merancang untuk membalas dendam kepada ayah kamu. Ketika ayah dan mama kahwin dan merancang untuk membunuh semua sekeluarga termasuk kita ataupun kawan-kawannya kerana menangkapnya dan keseksaan.

           

Jadi selepas itu, mama merancang untuk berkahwin dengan Encik Arif dan mama amat percaya kepadanya kerana dia akan melindungi kami sekeluarga dengan aman-damai sampai akhir zaman.

Barulah aku tahu siapa ayah iaitu Dear Future Daddy, yang tabah dan lelaki perkasa yang pernah aku tahu I love you daddy but you my hero for everything.  You are my superdaddy, thank you.

Juga daripada penulis ini:

Cerita lain: