Certot

Anyeong Korea!

Hasil nukilan Sarah 3 years agoKembara 55

“Tujuh pemenang yang saya umumkan ini akan mendapat tiket terbang ke Korea. Nurul Alifah Ilyani, Nur Lya Fatiha, Airien Natalia, Nadia Nur Danilyn, Nurin Amira Rosly, Alieya Syuhadafiah, dan pemenang yang terakhir ialah Siti Khatijah Intan!” Suara cikgu aziah yang boleh membuatkan orang terkejut memberitahu pemenang-pemenang yang berjaya ke Korea.

Alifah atau nama gelarannya iffah melompat-lompat keriangan seperti orang gila kerana dapat pegi ke lawatan tersebut.

Sesudah enam jam berlalu dengan bosannya di dalam kapal terbang Malasia Airlines, kini mereka sampai di Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon yang amat terkenal di negara itu. Mereka menaiki menaiki kereta selama dua jam pula untuk pergi ke Seoul.

Mereka amat teruja sehinggakan asap yang keluar daripada mulut pun dianggap hebat. Pada malamnya, kebetulan konsert EXO ada betul-betul di hadapan hotel mereka. Apa lagi mereka berlari sepantas kilat ke konsert tersebut. Lagi hebat apabila Alifah diajak oleh Baekhyun untuk menyanyi bersamanya.

Kesokan harinya, kebetulan juga mereka dipanggil oleh artis-artis daripada Running Man untuk membantu mereka membuat misi. Sungguh bertuah mereka yang dapat pergi ke sana.

“Weh, Iffah! Tengok tu, Baekhyun datang lagi!” kata Lya.

“Mana?”

Tiba-tiba satu suara kedengaran, “Haa! 35×12÷7!” Suara cekgu Zatul.

“Aaa… aaa….” Terkial-kial iffah menjawap.

“Tu lah! Time matematik berangan Korea je!” Rupa-rupanya hanya berangan sahaja.


Juga daripada penulis ini:

Cerita lain: